Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Ιουλ-2020 14:35

  Η Chevron εξαγοράζει την Noble έναντι 5 δισ. δολαρίων

  Η Chevron εξαγοράζει την Noble έναντι 5 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Chevron Corp συμφώνησε να αγοράσει την Noble Energy έναντι 5 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που αποτιμά την Noble στα 10,38 δολάρια ανά μετοχή, που αποτελεί premium 7,45% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

  Η μετοχή της Noble ενισχύεται 8,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Οι μέτοχοι της Noble θα λάβουν 0,1191 μετοχές της Chevron για κάθε μια που διαθέτουν. Η επιχειρηματική αξία της συμφωνίας,  που περιλαμβάνει και χρέος, ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια.

  "Ο ισχυρός ισολογισμός μας και η οικονομική πειθαρχία μας δίνει την ευελιξία να είμαστε αγοραστές ενός ποιοτικού assets στη διάρκεια τέτοιων δύσκολων στιγμών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Michael Wirth.

  Η συμφωνία θα αυξήσει τα αποθέματα πετρελαίου και αερίου της Chevron κατά 18%, σε ένα μέσο κόστος εξαγοράς χαμηλότερο των 5 δολαρίων ανά βαρέλι, και θα ενισχύσει την παρουσία της Chevron, μεταξύ άλλων, στο Ισραήλ και στη Δυτική Αφρική.

  H Noble Energy ήταν η πρώτη μεσαίου μεγέθους πετρελαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στην Αν. Μεσόγειο, συμμετέχοντας αρχικά στα κοιτάσματα που βρέθηκαν στο Ισραήλ (Ταμάρ, Λεβιάθαν) και στη συνέχεια στην Κύπρο (τεμάχιο 2 γνωστό και ως κοίτασμα της Αφροδίτης).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ