Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Ιουλ-2020 21:10

  G20: Δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας

  G20: Δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20 δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν "όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής" για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού και να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι το outlook παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

  Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες της G20 το Σάββατο, ανέφεραν ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανάκαμψει καθώς οι οικονομίες σταδιακά ανοίγουν ξανά, ωστόσο τόνισαν ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα για να διασφαλιστεί η ανάπτυξη.

  "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για να προστατέψουμε τις ζωές, δουλειές και εισοδήματα των ανθρώπων, να στηρίξουμε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δημιουργώντας παράλληλα προστασία έναντι των κινδύνων καθοδικής απόκλισης", ανέφεραν.

  Οι αξιωματούχοι της G20 επισήμαναν ότι 42 από τις 73 πιο φτωχές χώρες του κόσμου έχουν ζητήσει πάγωμα της πληρωμής χρέους έως τα τέλη του έτους, που αντιστοιχεί σε περίπου 5,3 δισ. δολάρια αναβαλλόμενων πληρωμών.

  Οι αξιωματούχοι προέτρεψαν όλους τους επίσημους διμερείς πιστωτές να εφαρμόσουν την Πρωτοβουλία Αναστολής Εξυπηρέτησης Χρέους πλήρως και με διαφάνεια.

  Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό ΛεΜερ εκτίμησε ότι η G20 βρίσκεται "σε καλό δρόμο για να πετύχει μια συμφωνία" σχετικά με την παράταση για το 2021 της αναστολής εξυπηρέτησης χρέους για τις φτωχότερες χώρες, εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

  "Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο να πετύχουμε μια συμφωνία σε αυτό το θεμελιώδες θέμα" επισήμανε ο ίδιος, σε ένα μήνυμα μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, των οποίων προήδρευσε η Σαουδική Αραβία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ