Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιουλ-2020 15:26

  BoE: Αρχίζει να ανακάμπτει η οικονομία, κάποιοι κλάδοι παραμένουν αδύναμοι

  BoE: Αρχίζει να ανακάμπτει η οικονομία, κάποιοι κλάδοι παραμένουν αδύναμοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, τόνισε πως η οικονομία της Βρετανίας αρχίζει να ανακάμπτει από το lockdown, αλλά κάποιοι κλάδοι παραμένουν αδύναμοι και το μακροπρόθεσμο outlook ήταν ασαφές.

  "Βλέπουμε επιστροφή της δραστηριότητας. Αρχίζουμε να βλέπουμε αυτή την ανάκαμψη", τόνισε ο Bailey στη διάρκεια webinar που οργανώθηκε από την κεντρική τράπεζα.

  Υπήρξαν ενδείξεις επιστροφής της δραστηριότητας "αρκετά ισχυρές" στην αγορά ακινήτων και στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, αλλά όχι στον τομέα της ψυχαγωγίας και των ξενοδοχείων, οι οποίοι απασχολούν μεγάλους αριθμούς ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων με χαμηλό μισθό, τόνισε.

  Υπήρξε ένα πολύ μεγάλο ερώτημα για το πώς οι επιφυλακτικοί άνθρωποι θα επέστρεφαν στη ζωή πριν από την κρίση και υπήρχαν επίσης κίνδυνοι για ένα νέο κύμα κορονοϊού ή τοπικών εξάρσεων, τόνισε ο Bailey.

  Επιπλέον, η ΒοΕ δεν γνωρίζει πόση μακροπρόθεσμη ζημιά θα υποστεί η οικονομία ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των επιχειρήσεων.

  "Δεν ξέρουμε ακόμη όλη την ιστορία", απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν συμμερίζεται την άποψη του επικεφαλής οικονομολόγοι της ΒοΕ Andy Haldane, ότι η οικονομία μοιάζει να έχει μια V-τύπου ανάκαμψη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ