Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 21:36

  Beige Book της Fed: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να ανακάμπτει - Μακριά από τα προ κορονοϊού επίπεδα

  Beige Book της Fed: Η οικονομία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να ανακάμπτει - Μακριά από τα προ κορονοϊού επίπεδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική δραστηριότητα σημείωσε αύξηση τον Ιούνιο σχεδόν σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει αρκετά χαμηλότερα της προ κορονοϊού περιόδου, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve). Οι επιχειρηματικές επαφές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες με φόντο το "θολό" outlook της αμερικανικής οικονομίας, καθώς είναι άγνωστο για πόσο διάστημα θα κρατήσει η κρίση.

  Μολονότι η απασχόληση έχει αυξηθεί, υπάρχει γενικευμένη συζήτηση περί νέων απολύσεων σε όλο το μήκος και πλάτος των ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις έχουν διατηρήσει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού τους με τη βοήθεια του κυβερνητικού προγράμματος Paycheck Protection Program, ωστόσο η δυναμική της οικονομίας θα προσδιορίσει το κατά πόσον θα μπορέσουν να αποφύγουν νέες αποδεσμεύσεις εργαζομένων.

  Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε με "οδηγό" μια ανάκαμψη στις πωλήσεις οχημάτων και οικιακού εξοπλισμού. Η μεταποίηση επίσης ενισχύθηκε, ωστόσο ξεκινώντας από εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Η ζήτηση για υπηρεσίες, ωστόσο, παραμένει εξαιρετικά αδύναμη.

  Η έκθεση Beige Book εμφανίζει εικόνα αρκετά πιο αισιόδοξη σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη του Μαΐου, δεν αφήνει ωστόσο κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία δεν έχει βγει ακόμη στο "ξέφωτο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ