Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 20:27

  Ιταλία: Αυτοδυναμία της συντηρητικής παράταξης σε περίπτωση εκλογών δείχνει δημοσκόpηση της Ipsos

  Ιταλία: Αυτοδυναμία της συντηρητικής παράταξης σε περίπτωση εκλογών δείχνει δημοσκόpηση της Ipsos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βάσει δημοσκοπικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera, αν την περίοδο αυτή προκηρύσσονταν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, η συντηρητική παράταξη θα μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

  Πιο αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: Λέγκα 25,5%, κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα 20%, Κίνημα Πέντε Αστέρων 18,1%.

  Ακολουθούν το υπερσυντηριτικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, με 16,4%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι "πείθει" το 7,7% των ερωτηθέντων και το κεντρώο κόμμα Αzione, (Δράση) το 3%.

  Σύμφωνα με την εταιρία Ipsos, λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά αυτά, η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών τόσο στην βουλή, όσο και στην γερουσία. Θα ήταν σε θέση να κυβερνήσουν, δηλαδή, χωρίς την αρωγή της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

  Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι αν δεν υπάρχουν "εκπλήξεις", η παρούσα ιταλική νομοθετική περίοδος, ολοκληρώνεται το 2023. Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, στο άμεσο μέλλον είναι πιθανή μια έξωθεν στήριξη ή και συμμετοχή της Φόρτσα Ιταλία στην κυβέρνηση, σε συνεργασία με την κεντροαριστερά. Κάτι που προϋποθέτει, όμως, την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, μεγάλου μέρους των υπουργών των Πέντε Αστέρων.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ