Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 20:49

  Περικοπή προσωπικού έως 20% και κλείσιμο γραφείων από τη Skyscanner λόγω κρίσης κορονοϊού

  Περικοπή προσωπικού έως 20% και κλείσιμο γραφείων από τη Skyscanner λόγω κρίσης κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Skyscanner Ltd., υπηρεσία κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων η οποία ανήκει στην κινεζική Trip.com Group, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περικοπή έως και του 20% του εργατικού δυναμικού της και να κλείσει σειρά γραφείων της, καθώς τα έσοδά της έχουν καταρρεύσει εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

  Η εταιρεία σκοπεύει να συγκεντρώσει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο, να κλείσει τα γραφεία της σε Σόφια και Βουκουρέστι και να μειώσει την παρουσία της σε Σιγκαπούρη και Μαϊάμι, σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση που περιήλθε εις γνώση του πρακτορείου Bloomberg.

  Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Moshe Rafiah, περί το 20% των 1.500 υπαλλήλων της Skyscanner "μπορεί να χρειαστεί να μας εγκαταλείψουν". Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Skyscanner, εξετάζεται ταυτόχρονα η δημιουργία 60 νέων θέσεων εργασίας.

  Ο Rafiah ενημέρωσε για τα σχέδιά του περί τους 1.200 εργαζόμενους μέσω τηλεδιάσκεψης, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ριζικά διαφορετική "βιομηχανία" ταξιδίων και ότι η επιστροφή στα προ COVID επίπεδα απέχει αρκετά τρίμηνα ή και χρόνια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ