Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 20:14

  Μήνυμα συνεργασίας και συνέργειας έστειλε η πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021"

  Μήνυμα συνεργασίας και συνέργειας έστειλε η πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μήνυμα της συνεργασίας, της συνέργειας και της συστράτευσης όλων ώστε μέσα από τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821 να αναδειχθούν όχι μόνο ιστορικά γεγονότα αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, έστειλε απόψε από τους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά η πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη.

  Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, "με περηφάνια και αυτοπεποίθηση θα κοιτάξουμε το μέλλον. Έχουμε όλα τα προσόντα όχι απλώς να γιορτάζουμε αλλά να βάλουμε τις βάσεις και την συνέχεια των επόμενων χρόνων".

  Η πρόεδρος της επιτροπής στάθηκε ιδιαίτερα στην συμμετοχή φορέων, πολιτών, συλλόγων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και στα Χανιά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φυσικές ομορφιές του τόπου, που όπως είπε γνωρίζει πολύ καλά, καθώς τον επισκέπτεται συχνά.

  Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντικές τις προτάσεις που κατέθεσαν κατά την παρουσία της στα Χανιά, οι φορείς της αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν πρέπει να αποτελούν σύνθεση και ανάδειξη της δυναμικής του τόπου.

  Η κ. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη επισκέφθηκε το φρούριο Φιρκά και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στο παλιό λιμάνι της πόλης και σε δηλώσεις της αναφέρθηκε και στο θέμα της Αγίας Σοφίας. Όπως είπε, "η απόφαση αυτή δεν προσβάλλει μόνο την οικογένεια μου καθώς οι Αγγελόπουλοι ανέστησαν το Φανάρι, αλλά και όλους τους χριστιανούς ανά την Οικουμένη. Προσβάλει τον πολιτισμό, την πολιτιστική αυτή διάσταση που δίνει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Αγία Σοφία σε όλους".

  Με ενδιάμεσο σταθμό το ιστορικό καφέ "Κήπος", βρέθηκε στη συνέχεια στην οικία - μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος" Νίκο Παπαδάκη και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

  Σε σύντομη τοποθέτηση της χαρακτήρισε το κτήριο επιβλητικό και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, "θέλουμε αυτό το κομμάτι της ιστορίας να αναδειχθεί ως φόρος τιμής, στις γιορτές για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης".

  Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος της δώρισε μια πλήρη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου και ένα γυάλινο κουτί γραφείου με την προσωπογραφία του Βενιζέλου. Στο χώρο του μουσείου η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" είχε σύντομη συνάντηση και με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων στους οποίους έστειλε το μήνυμα ότι η Επιτροπή εργάζεται με προτάσεις από όλη την κοινωνία.

  Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της κ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ήταν αργά το απόγευμα το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου φοιτητές της παρουσίασαν διάφορες καινοτόμες κατασκευές όπως αυτοκίνητο με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμων ενώ συνομίλησε και με ρομπότ που δημιούργησαν φοιτητές του Ιδρύματος.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ