Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 19:44

  Ρωσία: Οι στρατιωτικοί συντάκτες εκφράζουν την υποστήριξη τους στον Ιβάν Σαφρόνοφ

  Ρωσία: Οι στρατιωτικοί συντάκτες εκφράζουν την υποστήριξη τους στον Ιβάν Σαφρόνοφ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι συντάκτες των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με την δραστηριότητα του στρατιωτικό-βιομηχανικού συμπλέγματος και του διαστημικού τομέα, με ένα βίντεο τους εξέφρασαν συμπαράσταση στον συνάδελφο τους Ιβάν Σαφρόνοφ, ο οποίος εργάζονταν ως στρατιωτικός συντάκτης στην εφημερίδα Kommersant και εν συνεχεία στην εφημερίδα Vedomosti, με τους συντάκτες αυτούς να θεωρούν ότι η δίωξη του σχετίζεται με την δημοσιογραφική του ιδιότητα και όχι με την ιδιότητα του ως συμβούλου του γενικού διευθυντή της Roskosmos Ντμίτρι Ροπγκόζιν.

  Το βιντεοκλίπ το γύρισαν οι στρατιωτικοί συντάκτες που είναι διαπιστευμένοι στο Κρεμλίνο, στους οποίους ανήκε παλαιότερα ο Ιβάν Σαφρόμνοφ.

  Ο Σαφρόνοφ συνελήφθη στις 7 Ιουλίου ενώ εν συνεχεία του απαγγέλθηκε η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με την οποία παρέδιδε πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας.

  Ανοιχτή επιστολή συμπαράστασης στον Ιβάν Σαφρόνοφ υπέγραψαν και 400 απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών, από την οποία αποφοίτησε ο Σαφρόνοφ το 2011 (συγκεκριμένα από τα τμήμα επιχειρηματικής και πολιτικής δημοσιογραφίας).

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ