Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 18:52

  Moderna: Στις 27 Ιουλίου ξεκινά το τελικό στάδιο δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου

  Moderna: Στις 27 Ιουλίου ξεκινά το τελικό στάδιο δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 27 Ιουλίου θα ξεκινήσει η Moderna το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το υποψήφιο εμβόλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο ClinicalTrials.gov.

  Στην κλινική μελέτη θα συμμετάσχουν 30.000 άτομα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια πρώτη δόση 100 μικρογραμμαρίων του υποψήφιου εμβολίου την πρώτη ημέρα, και μια δεύτερη δόση 29 μέρες αργότερα, ενώ μερικοί από τους συμμετέχοντες θα λάβουν εικονικό φάρμακο.

  Τον Μάιο, η εταιρεία γνωστοποίησε τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές, τα οποία έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του κορονοϊού, σε τουλάχιστον οκτώ συμμετέχοντες.

  Η ανάπτυξη εμβολίου από τη Moderna, είναι μία από τις πολλές προσπάθειες που γίνονται διεθνώς για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, από τον οποίο έχουν μολυνθεί πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι διεθνώς και έχουν πεθάνει τουλάχιστον 573.200 άτομα., σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Πάνω από 100 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

  Η μετοχή της Moderna σημειώνει άνοδο 2,28%.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Κορονοϊός: Τον χαρακτηρισμό "fast track" έλαβαν από την FDA δύο εμβόλια των Pfizer - BioNTech

  * Κορονοϊός: Πάνω από 50 χώρες υπέβαλλαν αιτήματα για την αγορά του ρωσικού φαρμάκου Avifavir

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ