Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 12:11

  Ocado Group: Συρρικνώθηκαν οι προ φόρων ζημιές

  Ocado Group: Συρρικνώθηκαν οι προ φόρων ζημιές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ocado Group ανακοίνωσε συρρίκνωση των προ φόρων ζημιών για το α΄ μισό της χρήσης 2020 χάρη στην αύξηση των εσόδων, που ήρθε από την στροφή προς τις αγορές ειδών παντοπωλείου μέσω διαδικτύου.

  "Θεωρούμε ότι αυτή η αλλαγή είναι βιώσιμη, καθώς τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι πολλοί καταναλωτές που έκαναν αγορές μέσω διαδικτύου κατά τη διάρκεια του peak της πανδημίας στις χώρες τους, είτε συνεχίζουν να το κάνουν είτε σχεδιάζουν να συνεχίσουν να το κάνουν όσο χαλαρώνουν τα μέτρα των περιορισμών", αναφέρει η εταιρεία.

  Η εταιρεία σούπερ-μάρκετ μέσω διαδικτύου εμφάνισε προ φόρων ζημιές 40,6 εκατ. στερλίνες (51 εκατ. δολαρίων) για το εξάμηνο μέχρι τις 31 Μαΐου, έναντι των ζημιών 147,4 εκατ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο, όταν είχε αναλάβει έκτακτες χρεώσεις για μια πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Andover.

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,09 δισ. στερλίνες, υψηλότερα από τα 882,3 εκατ. στερλίνες του προηγουμένου έτους. Οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 27% σε ετήσια βάση.

  Τα EBITDΑ μειώθηκαν στα 19,8 εκατ. στερλίνες έναντι των 30,7 εκατ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο, κυρίως εξαιτίας της αύξησης του επενδυτικού κόστους.

  Το δ.σ. δεν ανακοίνωσε μέρισμα, όπως και στο προηγούμενο έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ