Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 08:20

  Αυστραλία: Βελτιώθηκαν οι επιχειρηματικές συνθήκες τον Ιούνιο

  Αυστραλία: Βελτιώθηκαν οι επιχειρηματικές συνθήκες τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ραγδαία βελτίωση στη δραστηριότητα και στην εμπιστοσύνη εμφάνισαν οι επιχειρηματικές συνθήκες στην Αυστραλία τον Ιούνιο, καθώς άνοιξε μεγάλο μέρος της οικονομίας μετά από τα lockdowns, αν και ένα νέο κύμα του ιού στη Μελβούρνη απειλεί να επισκιάσει για άλλη μια φορά το κλίμα.

  Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών της National Australia Bank διαμορφώθηκε στις -7 μονάδες τον Ιούνιο από τις -24 μονάδες τον Μάιο και -34 μονάδες τον Απρίλιο.

  Ο δείκτης μέτρησης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ανέκαμψε στις +1 μονάδες τον Ιούνιο από τις -20 μονάδες τον Μάιο και τις -46 μονάδες τον Απρίλιο.

  "Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έγινε θετική αφού ανέκαμψε κατακόρυφα από τα ιστορικά χαμηλά των τριών τελευταίων μηνών", επισήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAB Group.

  Επισημαίνει ωστόσο πως παρόλα αυτά, ενώ η ανάκαμψη ήταν σημαντική, οι συνθήκες παραμένουν βαθιά αρνητικές και πολύ χαμηλότερα του μέσου όρου –αντανακλώντας το γεγονός ότι η δραστηριότητα θέλει ακόμη χρόνο ώστε να φτάσει σε επίπεδο πλήρους ανάκαμψης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ