Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιουλ-2020 20:50

  Ιταλία: Θα αυξήσει το έλλειμμά της για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία και τους απολυμένους

  Ιταλία: Θα αυξήσει το έλλειμμά της για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία και τους απολυμένους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιταλία προετοιμάζει ένα πακέτο στήριξης 20 δισ. ευρώ που θα δοθεί για τη φορολογική ανακούφιση πολλών οικογενειών αλλά και την παροχή κεφαλαίων για τη στήριξη του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανιών, των τοπικών αρχών αλλά και των εργαζομένων που έχουν απολυθεί προσωρινά, ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

  Οι επιπλέον δαπάνες θα περιλαμβάνουν νέο δανεισμό και αναμένεται να ωθήσουν το έλλειμμα προϋπολογισμού της Ιταλίας στο περίπου 11,6% του ΑΕΠ από 10,4% τον Απρίλιο. Η κυβέρνηση ξεκίνησε το έτος με έναν στόχο για έλλειμμα 2,2% του ΑΕΠ μετά το 1,6% που καταγράφηκε το 2019, που ήταν το χαμηλότερο σε διάστημα 12 ετών, ωστόσο η κρίση του κορονοϊού οδήγησε την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε βαθιά ύφεση, απαξιώνοντας τους προηγούμενους στόχους για το έλλειμμα.

  "Ποσό, λίγο μικρότερο του 1 δισ. ευρώ, θα δοθεί για να ενισχυθούν τα υφιστάμενα κίνητρα που ενθαρρύνουν τις πωλήσεις κινητήρων υψηλής τεχνολογίας όπως επίσης τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα", ανέφερε η πηγή.

  Επιπλέον 10 δισ. ευρώ θα δοθούν για τα προγράμματα προσωρινών απολύσεων, προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να θέσουν σε προσωρινή αργία τους εργαζόμενους αντί αν τους απολύσουν.

  Η κυβέρνηση θα επεκτείνει τα εν ισχύι έκτακτα προγράμματα στήριξης για έως 18 εβδομάδες σε επιλεκτική βάση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ