Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιουλ-2020 15:17

  Daimler: Οι συζητήσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση έγιναν "πιο σκληρές"

  Daimler: Οι συζητήσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση έγιναν "πιο σκληρές"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκπρόσωποι των εργαζομένων στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler δήλωσαν πως οι συζητήσεις με τη διοίκηση αναφορικά με περικοπές κόστους, έχουν γίνει "πιο σκληρές".

  Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από τις αντίστοιχες που έγιναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από μέλος του δ.σ., ότι περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν.

  Η βιομηχανία αυτοκινήτου έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, η οποία έκλεισε εργοστάσια και εκθεσιακούς χώρους υποχρεώνοντας τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν μεγαλύτερες περικοπές.

  Η Daimler ήδη από το Νοέμβριο, προτού ξεσπάσει η πανδημία, είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως στα επόμενα τρία χρόνια, όπως και άλλες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μειώνουν το κόστος για να επενδύσουν σε ηλεκτρικά οχήματα, αντιμετωπίζοντας και τη μείωση των πωλήσεων.

  Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Mercedes-Benz είχε δεσμευτεί τότε να αποφύγει υποχρεωτικές απολύσεις στο γερμανικό εργατικό δυναμικό μέχρι το 2029.

  Το μέλλον του δ.σ. της Daimler, Wilfried Porth, δήλωσε στην Stuttgarter Zeitung ωστόσο ότι περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοι θα πρέπει τώρα να αποχωρήσουν για να αποφύγουν τις υποχρεωτικές απολύσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ