Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουλ-2020 23:45

  United Airlines: Πιθανή απόλυση ή άδεια άνευ αποδοχών για το 50% των 36.000 υπαλλήλων της στις ΗΠΑ

  United Airlines: Πιθανή απόλυση ή άδεια άνευ αποδοχών για το 50% των 36.000 υπαλλήλων της στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κύμα απολύσεων κινδυνεύει να σαρώσει τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, με την United Airlines να προειδοποιεί σήμερα ότι πιθανόν να χρειαστεί να απολύσει, προσωρινά ή μόνιμα, περί τις 36.000 υπαλλήλους της, δηλαδή σχεδόν το 50% του προσωπικού της στη χώρα μέσα στο φθινόπωρο.

  Η United ενημέρωσε 36.000 υπαλλήλους της την Τετάρτη ότι μαζική έξοδος σε αναστολή εργασίας είναι αναγκαία λόγω των εκτεταμένων και συνεχιζόμενων ζημιών που έχει προκαλέσει στην εταιρεία η πανδημία του κορονοϊού και η κατάρρευση του όγκου των ταξιδιωτών. Ανώτερο στέλεχος της εταιρείας δήλωσε στην Wall Street Journal ότι οι μαζικές απολύσεις θα αποτελέσουν "λύση τελευταίας καταφυγής".

  Η United "καίει" καθημερινά 40 εκατ. δολάρια ρευστού, καθώς προσπαθεί να συνεχίσει τη λειτουργία της χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα μια ισχυρή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης.

  Τα νέα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται ήδη από τον Ιούνιο τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, ανέφερε η United, στην σχετική παρουσίαση προς το προσωπικό της. Τα έσοδα του κλάδου των αεροπορικών των ΗΠΑ όσον αφορά τις εσωτερικές πτήσεις είναι μειωμένα κατά 78% σε ετήσια βάση, ενώ όσον αφορά τις διεθνείς έχουν καταρρεύσει κατά 87%.

  Το σχήμα ενίσχυσης από πλευράς του αμερικανικού κράτους των πληττόμενων εταιρειών στην καταβολή των μισθών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την απόλυση ή την υποχρεωτική έξοδο εργαζομένων σε άδεια άνευ αποδοχών για τις αεροπορικές από τις αρχές Οκτωβρίου.

  Η προειδοποίηση αφορά 5.000 φροντιστές πτήσης, 2.250 πιλότους αεροσκαφών και 11.000 υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ