Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 09:59

  Αυστραλία: Αμετάβλητη η πολιτική της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια

  Αυστραλία: Αμετάβλητη η πολιτική της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της για τα επιτόκια στη σημερινή συνεδρίασή της, και προειδοποίησε ότι η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει υψηλή αναφορικά με περιοχές όπως την Βικτόρια, που απειλούνται ακόμη από lockdowns εξαιτίας του κορονοϊού.

  Η Reserve Bank of Australia διατήρησε τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% και επιβεβαίωσε τον στόχο της για 0,25% αναφορικά με την απόδοση των τριετών κρατικών ομολόγων.

  "Αυτή η προσέγγιση θα διατηρηθεί όσο απαιτείται", ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής της RBA, Philip Lowe.

  "Το δ.σ. δεν θα αυξήσει τον στόχο για το επιπτόκιο μέχρι να σημειωθεί πρόοδος προς την πλήρη απασχόληση και είναι βέβαιο ότι ο πληθωρισμός θα είναι βιώσιμος εντός του εύρους 2%-3%", πρόσθεσε ο ίδιος.

  Το δ.σ. δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις και για να καταστήσει σαφές ότι η Αυστραλία είναι σε καλή θέση για να ανακάμψει.

  Οι ενέργειές της διατηρούν το χρηματοδοτικό κόστος χαμηλό και υποστηρίζουν την προσφορά πίστωσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

  Η οικονομία της Αυστραλίας έχει αρχίσει να ανακάμπτει από το σοκ της πανδημίας που αρχικά έγινε αισθητό τον Μάρτιο, αλλά πολλά εμπόδια παραμένουν καθώς η κυβέρνηση εξετάζει πότε θα μπορέσει να αποσύρει την στήριξή της από την αγορά εργασίας.

  "Είναι πιθανό να χρειαστούν για κάποιο διάστημα δημοσιονομική και νομισματική στήριξη", πρόσθεσε ο Lowe.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ