Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 09:07

  "Διψασμένη" η Κίνα για πετρέλαιο: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι εισαγωγές τον Ιούνιο

  "Διψασμένη" η Κίνα για πετρέλαιο: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι εισαγωγές τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ιστορικό υψηλό επίπεδο αναρριχήθηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας τον Ιούνιο, σύμφωνα με ανάλυση της OilX Research, σε μια ένδειξη ότι η "δίψα" της Κίνας για αργό πετρέλαιο δεν έχει κορεστεί λόγω κορονοϊού.

  Τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η OilX, οι εισαγωγές αργού της Κίνας ανήλθαν στο ιστορικό υψηλό των 11,93 εκατ. βαρελιών, που αντιστοιχεί σε αύξηση 820.000 βαρελιών από τα επίπεδα του Μαΐου, που ήταν επίσης επίπεδα-ρεκόρ.

  Αυτά τα 11,93 εκατ. βαρέλια αντιστοιχούν σε αύξηση 2,4 εκατ. βαρελιών σε ετήσια βάση, ήτοι αυξήθηκαν σε ποσοστό 25,4%.

  Η OilX αποδίδει αυτή την αύξηση του Ιουνίου στην "επανεκκίνηση" της οικονομίας της Κίνας η οποία συνδυάζεται με τις ευνοϊκές τιμές πετρελαίου και spreads.

  Το περιβάλλον ήταν τόσο γενναιόδωρο με τους "διψασμένους" εισαγωγείς που αυτή τη στιγμή περίπου 40 εκατομμύρια βαρέλια που βρίσκονται σε αγκυροβολημένα δεξαμενόπλοια στην Κίτρινη Θάλασσα περιμένουν να διοχετευτούν στην αγορά -σε σύγκριση με τα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια που "περίμεναν" σε πλοία σταθμούς τον Μάρτιο.

  Πέρα από τη συνολική αύξηση, η ανάλυση των στοιχείων για τις εισαγωγές της Κίνας ανά χώρα προέλευσης έχει αλλάξει, με την Κίνα να εισάγει περισσότερο πετρέλαιο από την Βραζιλία (451.000 βαρέλια περισσότερα τον Ιούνιο) και την Ανγκόλα (309.000 βαρέλια περισσότερα τον Ιούνιο) και λιγότερο από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ