Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 17:45

  Η ΕΕ καταδικάζει την δίωξη της δημοσιογράφου Προκόπγιεβα από τις ρωσικές αρχές

  Η ΕΕ καταδικάζει την δίωξη της δημοσιογράφου Προκόπγιεβα από τις ρωσικές αρχές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί την ελευθερία του Tύπου παγκοσμίως εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζοντας την δίωξη της δημοσιογράφου Σβετλάνα Προκόπγιεβα από τις ρωσικές αρχές.

  Με ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κίνηση μαρτυρά "τον συνεχώς συρρικνούμενο χώρο για ανεξάρτητη δημοσιογραφία στη Ρωσική Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια", υπογραμμίζοντας ότι "συχνά αναφέρονται περιστατικά εκφοβισμού, απειλών και βίας εναντίον δημοσιογράφων, ενώ οι θεμελιώδεις ελευθερίες έκφρασης και ελευθερίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη χώρα καταστέλλονται και περιορίζονται σοβαρά".

  Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης καλεί "τη Ρωσική Ομοσπονδία να τηρήσει τις διεθνείς και εγχώριες υποχρεώσεις της και να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς φόβο για αντίποινα".

  Ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Σβετλάνα Προκόπιεβα για "υποκίνηση της τρομοκρατίας".

  Το 2018, η δημοσιογράφος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή για την υπόθεση 17χρονου, ο οποίος ανατινάχτηκε σε κτίριο των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών, είχε αναφέρει ότι ο περιορισμός του πολιτικού ακτιβισμού στη χώρα της είχε οδηγήσει στην απελπισία πολλούς πολίτες.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ