Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 17:20

  Ο νέος στόχος της Τουρκίας στη Λιβύη είναι η απομάκρυνση του Χαφτάρ από τη βάση αλ-Τζούφρα

  Ο νέος στόχος της Τουρκίας στη Λιβύη είναι η απομάκρυνση του Χαφτάρ από τη βάση αλ-Τζούφρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αεροπορική βάση στη Τζούφρα της Λιβύης αποτελεί πλέον το νέο στρατιωτικό στόχο της Τουρκίας στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

  Με ανάρτησή της στο Τwitter η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας εξηγεί τη στρατηγική σημασία της βάσης αυτής στην κεντρική Λιβύη, η οποία ελέγχεται ακόμη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

   

   

   

  "Η αεροπορική βάση Τζούφρα ορίστηκε ως ο νέος στρατιωτικός στόχος μαζί με την πόλη Σύρτη, μετά τον καθαρισμό της Τρίπολης και των περιχώρων της από στοιχεία του Χαφτάρ", αναφέρει η ανάρτηση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, η οποία σημειώνει τη σπουδαιότητα που έχει η βάση αυτή για την κυβέρνηση της Λιβύης και κατ’ επέκταση της Τουρκίας και των συμφερόντων της στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

  "Η στρατιωτική βάση είναι σημαντική και απαραίτητη για τον έλεγχο των γραμμών εφοδιασμού του πετρελαίου στην πλούσια σε ενεργειακές πηγές Λιβύη", αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τώρα η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για την ανάπτυξη μισθοφόρων και -πιο πρόσφατα- μαχητικών αεροσκαφών, ως στήριξη στον Χαφτάρ.

  "Η δήλωση Σίσι περί "κόκκινης γραμμής" προκάλεσε ερωτήματα για το μέλλον της αεροπορικής βάσης", αναφέρει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, που αποκαλύπτει -δημόσια πλέον- το νέο στόχο της Άγκυρας που είναι η απομάκρυνση του Χαφτάρ από τις δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις. "Ο λιβυκός στρατός (GNA) στοχεύει στην απομάκρυνση των δυνάμεων του Χαφτάρ από τη Σύρτη και τη Τζούφρα με την επιχείρηση ‘Δρόμοι της Νίκης’, που ξεκίνησε μετά τις επιτυχίες στην Τρίπολη", καταλήγει η τουρκική προεδρία.

  Η ανακοίνωση ήρθε πάντως λίγες ώρες μετά την αεροπορική επίθεση στη βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης κατά τουρκικών στόχων τα ξημερώματα της Κυριακής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ