Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Ιουλ-2020 23:40

  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λιβάνου έπαιξε στα ρωμαϊκά ερείπια του Μπααλμπέκ για να στείλει ένα μήνυμα σθένους

  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λιβάνου έπαιξε στα ρωμαϊκά ερείπια του Μπααλμπέκ για να στείλει ένα μήνυμα σθένους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λιβάνου έπαιξε απόψε χωρίς κοινό στην καρδιά των λουσμένων στο φως ρωμαϊκών ερειπίων του Μπααλμπέκ, σε ένα συμβολικό μήνυμα σθένους που απευθύνεται από ένα υψηλού κύρους φεστιβάλ σε μία χώρα αντιμέτωπη με την κατάρρευση της οικονομίας της και την επιδημία του κορονοϊού.

  Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από τα λιβανικά τηλεοπτικά δίκτυα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι η μοναδική συναυλία που οργανώνεται φέτος από το Διεθνές Φεστιβάλ του Μπααλμπέκ στον ομώνυνο αρχιαλογικό χώρο, μηνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unescο.

  Υπό την διεύθυνση του Χαρούτ Φαζλιάν, 150 μουσικοί και χορωδοί βρέθηκαν στον ναό του Βάκχου, περιστοιχισμένοι από τους εντυπωσιακούς κορινθιακούς κίονες. Χωρίς κοινό για να τους χειροκροτήσει.

  Ξεκίνησαν με τον εθνικό ύμνο, για να συνεχίσουν με το αρχικό χορωδιακό O Fortuna από τα Carmina Burana και στην συνέχεια με ένα συνδυασμό από κλασική και ροκ μουσική, αλλά και συνθέσεις των αδελφών Rahbani, δυο διάσημων λιβανέζων μουσικών ή τον Υμνο στη Χαρά του Μπετόβεν.

  Τα καλοκαίρια του Λιβάνου περνούν στον ρυθμό των συναυλιών και των θεαμάτων με την συμμετοχή μεγάλων ονομάτων που οργανώνονται στο πλαίσιο πολλών φεστιβάλ που συγκεντρώνουν πλήθη θεατών.

  Ομως, φέτος, η χρονιά είναι άγονη σε έναν Λίβανο σε κρίση, που χαλαρώνει σταδιακά το lockdown. To φελτιβάλ του Μπααλμπέκ είναι προς το παρόν το μόνο που οργάνωσε μία και μοναδική εκδήλωση.

  "Η κραυγή μας είναι μίας κραυγή πολιτισμού, ένας τρόπος για να πούμε ότι ο Λίβανος δεν θέλει να πεθάνει, ότι έχουμε έναν πολιτιστικό, καλλιτεχνικό τομέα εξαιρετικά παραγωγικό και δημιουργικό", δήλωσε η Νάιλα ντε Φρεζ πρόεδρος του φεστιβάλ του Μπααλμπέκ που ιδρύθηκε το 1956.

  "Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα πολιτισμού, ελπίδας και σθένους", είπε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ