Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 05-Ιουλ-2020 14:57

  Goldman Sachs: Πρόβλεψη για ύφεση 4,6% στην οικονομία των ΗΠΑ το 2020

  Goldman Sachs: Πρόβλεψη για ύφεση 4,6% στην οικονομία των ΗΠΑ το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επανεκτίμησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την πορεία της αμερικανική οικονομίας για το τρέχον τρίμηνο η Goldman Sachs. Πάντως όπως αναφέρει το Bloomberg, αναμένει βελτίωση της εικόνας από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα έχουν αποδώσει τα περιοριστικά μέτρα που επανέφεραν αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ στη μάχη κατά του κορονοϊού.

  Σύμφωνα με το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτικές δαπάνες είναι πιθανό να εμφανιστούν μειωμένες αυτό τον μήνα καθώς και τον επόμενο, οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jan Hatzius ανέφεραν ότι άλλες οικονομίες έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατόν να πάρει μπρος ξανά η δραστηριότητα ενώ οι αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως η χρήση μάσκας, θα βοηθήσουν επίσης.

  "Ένας συνδυασμός επιβολής αυστηρότερων μέτρων από πλευράς των πολιτειών και εθελοντικής κοινωνικής αποστασιοποίησης, ήδη έχουν έναν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα”, ανέφερε έκθεση των οικονομολόγων της Goldman Sachs που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

  Στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος για προσδοκία ανάπτυξης 25% στο τρίτο τρίμηνο, με την πρόβλεψη να είναι χαμηλότερη από το 33% που είχε υπολογιστεί νωρίτερα. Αν η προσδοκία επαληθευτεί, τότε η αμερικανική οικονομία στο σύνολο του έτους θα βιώσει ύφεση 4,6%, με την ύφεση να είναι χειρότερη από το 4,2% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

  Πάντως οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναμένουν ανάπτυξη της τάξης του 5,8% για το 2021. Όσο για την ανεργία στις ΗΠΑ η πρόβλεψη τους είναι να φτάσει στο 9% στα τέλη της χρονιάς, με τον αριθμό να είναι βελτιωμένος με το 9,5% που είχε προβλεφθεί αρχικά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ