Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 22:15

  Air France-KLM: Σχεδιάζει περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας στη Γαλλία

  Air France-KLM: Σχεδιάζει περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας στη Γαλλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.40

  Η Air France-KLM σχεδιάζει την περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας στη Γαλλία, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι απειλείται ακόμη και η ίδια η ύπαρξή της, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα περικόψει 6.560 θέσεις εργασίας στον εμβληματικό κλάδο της Air France, ενώ ο περιφερειακός βραχίονάς της, Hop!, θα περικόψει 1.020 θέσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία απόψε.

  Οι περικοπές θα γίνουν μέσα σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών.

  Η μείωση προσωπικού αντιστοιχεί στο 17% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στις δύο αυτές μονάδες της. Οι "φυσικές" αποχωρήσεις, οι οποίες αφορούν συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις, αναμένεται να καλύψουν το ήμισυ των αποχωρήσεων.

  Η αεροπορική ανέφερε ότι δεν αναμένει ανάκαμψη των επιπέδων αεροπορικής κίνησης στα επίπεδα του 2019 πριν το 2024. Επί των χειρότερων ημερών της κρίσης του κορονοϊού, τα έσοδά της είχαν μειωθεί κατά 95% και οι ζημίες ξεπερνούσαν τα 15 εκατ. ευρώ ημερησίως.

  Η Air France-KLM πιέζεται από τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Ολλανδίας να μην προβεί σε απολύσεις μετά τη λήψη βοήθειας 10,4 δισ. ευρώ από τα δύο κράτη - μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση του κορονοϊού. Τα πακέτα διάσωσης έρχονται με όρους περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που περιπλέκουν τη φάση της ανάκαμψης για την εταιρεία.

  "Η ανάκαμψη μοιάζει να προδιαγράφεται πολύ αργή λόγω των αβεβαιοτήτων σχετικά με την υγειονομική κατάσταση", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

  'Ηδη για τις αποφάσεις μείωσης προσωπικού έχουν ενημερωθεί τα συνδικάτα των εργαζομένων.

  "Απέναντι στη σημαντική και διαρκή υποβάθμιση των αγορών μας στο σύνολο των δικτύων και κυρίως σε αυτό των μικρών αποστάσεων που ήδη συσσωρεύει ζημίες εδώ και χρόνια, απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιριών χαμηλού κόστους, στις αλλαγές συμπεριφοράς των πελατών μας, ο όμιλος Air France, στον οποίο ανήκει η Hop! πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί γρήγορα", ζήτησε ο Πιέρ-Ολιβιέ Μπαντέ, CEO της εταιρείας.

  "H Air France βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου", είχε δηλώσει νωρίτερα η υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Agnes Pannier-Runacher, καλώντας σε έναν "υπεύθυνο" διάλογο της εταιρείας με τα συνδικάτα.

  Η μετοχή της Air France-KLM έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 1% στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Από τις αρχές του έτους, η αξία της έχει υποχωρήσει κατά 58%, με την κεφαλαιοποίησή της εταιρείας σήμερα να φθάνει τα 1,8 δισ. ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ