Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 21:40

  Ειρωνεία Πούτιν με "άρωμα"... ομοφοβίας κατά των εργαζόμενων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα

  Ειρωνεία Πούτιν με "άρωμα"... ομοφοβίας κατά των εργαζόμενων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν προχώρησε σε ειρωνικό σχόλιο κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, η οποία επέλεξε να αναρτήσει στον ιστό της τη σημαία - "ουράνιο τόξο", που συμβολίζει τα δικαιώματα των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, λέγοντας ότι πιθανόν αντικατοπτρίζει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του προσωπικού της.

  Το σχόλιο του αρχηγού του ρωσικού κράτους έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, άρθρο του οποίου περιλαμβάνει πλέον την επεξήγηση της έννοιας του γάμου ως ένωσης άνδρα και γυναίκας.

  Ο Πούτιν ανέφερες συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η κίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ να υψώσουν στον ιστό τη σημαία - σύμβολο υπερηφάνειας των LGBT ατόμων "αποκαλύπτει κάτι για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί".

  "Δεν είναι πάντως μεγάλο θέμα. Έχουμε μιλήσει γι' αυτό πολλές φορές και η θέση μας είναι ξεκάθαρη", είπε ο Πούτιν, ο οποίος είναι γνωστός για την προσπάθειά του να αποστασιοποιήσει τη ρωσική κοινωνία από εκείνο που θεωρεί "δυτικές φιλελεύθερες" αξίες.

  "Ναι, περάσαμε έναν νόμο που απαγορεύει την προπαγάνδα για την ομοφυλοφιλία μεταξύ των ανηλίκων. Και λοιπόν; Αφήστε τους ανθρώπους να μεγαλώσουν, να γίνουν ενήλικοι και να αποφασίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους", είπε ο Βλ. Πούτιν.

  Με βάση τη σχετική ρωσική νομοθεσία, οι αρχές της Ρωσίας απαγορεύουν τις πορείες gay pride και έχουν θέσει πολλάκις υπό κράτηση ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ