Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 15:30

  Διεθνής μελέτη δείχνει ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται πιο γρήγορα - Είναι όμως λιγότερο επικίνδυνη

  Διεθνής μελέτη δείχνει ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται πιο γρήγορα - Είναι όμως λιγότερο επικίνδυνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παγκόσμια μελέτη έχει βρει ισχυρές ενδείξεις ότι μια νέα μορφή του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Η νέα μετάλλαξη καθιστά τον ιό πιο μεταδιδόμενο μεταξύ των ανθρώπων, αλλά φαίνεται να είναι λιγότερο επικίνδυνη από προηγούμενες μορφές του ιού, όπως αναφέρει σε μελέτη της μια διεθνής ομάδα ερευνητών σύμφωνα με το CNN.

  "Είναι τώρα η κυρίαρχη μορφή που μολύνει τους ανθρώπους", δήλωσε στο CNN η Erica Ollmann Saphire του Ινστιτούτου Ανοσολογίας La Jolla η οποία συμμετείχε στην έρευνα. "Αυτός είναι τώρα ο ιός."

  Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell, βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα που διενήργησε η ομάδα. Οι πληροφορίες σχετικά με τις γενετικές αλληλουχίες έδειχναν ότι μια συγκεκριμένη μεταλλαγμένη έκδοση του ιού ''παίρνει τα ηνία''. Η επιστημονική ομάδα, έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά πειραμάτων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταλλαγμένη έκδοση του ιού είναι πλέον η πιο συνηθισμένη και πιο μολυσματική από προηγούμενες εκδοχές. Οι ερευνητές αποκαλούν τη νέα μετάλλαξη G614, και υποστηρίζουν ότι έχει αντικαταστήσει σχεδόν πλήρως την πρώτη εκδοχή του που διαδόθηκε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ονόματι D614.

  "Η τρέχουσα μελέτη δείχνει ότι ενώ η μετάλλαξη G614 μπορεί να είναι πιο μολυσματική, δεν είναι πιο παθογόνα. Υπάρχει μια ελπίδα ότι καθώς η λοίμωξη SARS-CoV-2 εξαπλώνεται, ο ιός μπορεί να γίνει λιγότερο παθογόνος", δήλωσε ο Lawrence Young, καθηγητής ιατρικής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου.

  ''Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, φυσικά, για την ανάλυση των ευρημάτων και για να δούμε τι σημαίνουν οι αλλαγές για την πανδημία και για τους ασθενείς'', ανέφεραν οι ερευνητές. "Υπάρχουν πιθανές συνέπειες και για τα εμβόλια τις οποίες και ερευνούμε"

  "Αποφύγαμε τα χειρότερα με αυτή τη συγκεκριμένη μετάλλαξη", είπε η Saphire. "Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να προκύψει μια άλλη μετάλλαξη", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ