Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 14:51

  RBS: Καλεί την BoE να άρει τους περιορισμούς για τα μερίσματα και τις αγορές ιδίων μετοχών των τραπεζών

  RBS: Καλεί την BoE να άρει τους περιορισμούς για τα μερίσματα και τις αγορές ιδίων μετοχών των τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Royal Bank of Scotland κάλεσε την Τράπεζα της Αγγλίας να άρει τους περιορισμούς στα μερίσματα μέχρι το φθινόπωρο, για να καταστήσει τις τράπεζες ελκυστικές ξανά στους επενδυτές.

  Ο Howard Davies δήλωσε πως οι τράπεζες –οι οποίες υποχρεώθηκαν τον Μάρτιο να αποφύγουν τη διανομή μερίσματος και τις εξαγορές μετοχών μέχρι το τέλος του 2020 για να ενισχύσουν τα οικονομικά τους έναντι της αναμενόμενης βαθιάς οικονομικής ύφεσης- δεν μπορούν να αναστείλουν τις πληρωμές επ αόριστο.

  "Είναι μάλλον δίκαιο να πούμε ότι ο τραπεζικός τομέας δεν είναι ελκυστικός στους επενδυτές διότι όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να διαπιστώσουν τι αξίζουν οι τράπεζες, δεν μπορούν να βρουν τους κατάλληλους αριθμούς", τόνισε ο Davies μιλώντας σε webinar.

  Οι βρετανικές τράπεζες έχουν δανειστεί περισσότερα από 40 δισ. στερλίνες (50 δισ. δολάρια) κρατικών κεφαλαίων στη διάρκεια της κρίσης, αλλά ετοιμάζονται για σειρά πτωχεύσεων στους επόμενους μήνες.

  "Μπορούμε να δούμε σύννεφα να μαζεύονται στον ορίζοντα, αλλά δεν έχει ακόμη αρχίσει να βρέχει, αλλά θεωρώ ότι γνωρίζουμε πως θα συμβεί και για αυτό πρόκειται να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για μας", τόνισε ο Davies.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ