Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 14:51

  M. Bρετανία: Άρση καραντίνας για τουρίστες από 50 χώρες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Για τους υπηκόους 50 χωρών η βρετανική κυβέρνηση αίρει την υποχρεωτική καραντίνα. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός καταλόγου, λόγω της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης, να μην άρει τη δική της καραντίνα για τουρίστες από το ΗΒ.

  Σε άρση της καραντίνας για ταξιδιώτες και τουρίστες από 50 χώρες με χαμηλό δείκτη κρουσμάτων κορωνοϊού προχώρα από σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

  Μεταξύ των χωρών με τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα, περιλαμβάνονται οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία  και Ισπανία. Οι υπήκοοι αυτών των 50 χωρών δεν εμπίπτουν στο μέτρο της καραντίνας των δύο εβδομάδων, κάτι που θα ισχύει και στις δικές τους χώρες για Άγγλους πολίτες. Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών θα δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 50 χωρών που εμπίπτουν στο άνοιγμα των συνόρων και την άρση της καραντίνας, το βράδυ της Παρασκευής.

  Eκτός καταλόγου η Ελλάδα

  Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός καταλόγου, λόγω της απόφασης της τελευταίας στιγμής της ελληνικής κυβέρνησης να μη συμπεριλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο στον κατάλογο των χωρών, για τις οποίες ήρε το μέτρο της καραντίνας. Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα ευθυγραμμιστούν με τις αποφάσεις του Λονδίνου τις επόμενες ημέρες.

  Mία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υποχωρούν στην πίεση που ασκούν αεροπορικές εταιρίες και τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποστεί τεράστια ζημιά τους τελευταίους τρεις μήνες με την εφαρμογή της καραντίνας.

  Από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι Έλληνες υπήκοοι που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι πριν ταξιδέψουν προς ελληνικούς προορισμούς, υποχρεούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

  Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ