Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 12:32

  Ηνωμένο Βασίλειο: Βελτιώθηκε ο σύνθετος ΡΜΙ τον Ιούνιο, παραμένει κάτω των 50 μονάδων

  Ηνωμένο Βασίλειο: Βελτιώθηκε ο σύνθετος ΡΜΙ τον Ιούνιο, παραμένει κάτω των 50 μονάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιστορική κατάρρευση των βρετανικών επιχειρήσεων επιβραδύνθηκε τον προηγούμενο μήνα καθώς ξεκίνησαν εκ νέου τη λειτουργία τους τμήματα της οικονομίας, μετά από μια χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό.

  Ο ΡΜΙ υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 47,1 μονάδες από τις 29 μονάδες τον Μάιο, ελαφρώς υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 47 μονάδες, ωστόσο χαμηλότερα από τις 50 μονάδες που αποτελεί το όριο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

  "Είναι ενθαρρυντικό ότι περισσότεροι από μία στις τέσσερις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, ανακοίνωσαν επέκταση των νέων δραστηριοτήτων στη διάρκεια του Ιουνίου, κάτι που αποδόθηκε στη μειωμένη ζήτηση και στην σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε ο Tim Moore, οικονομικός διευθυντής της IHS Markit.

  Ωστόσο, τα μέτρα για το lockdown συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά τα ταξίδια και την ψυχαγωγία, ενώ οι επιχειρήσεις σε όλες τις βασικές κατηγορίες δραστηριοτήτων υπηρεσιών, έκαναν λόγο για υποτονική υποκείμενη επιχειρηματική και καταναλωτική δαπάνη μετά την πανδημία.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 47,7 μονάδες τον Ιούνιο από τις 30 μονάδες τον Μάιο, οριακά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για τις 47,6 μονάδες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ