Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουλ-2020 21:44

  Στέλεχος της αντιπολίτευσης ανακοινώνει ότι διέφυγε από το Χονγκ Κονγκ

  Στέλεχος της αντιπολίτευσης ανακοινώνει ότι διέφυγε από το Χονγκ Κονγκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Νάθαν Λόου, ένας από τους πιο προβεβλημένους νεαρούς ακτιβιστές του κινήματος του Χονγκ Κονγκ για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέφυγε από το Χονγκ Κονγκ μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για την εθνική ασφάλεια που επιβλήθηκε από το Πεκίνο.

  "Έχω φύγει από το Χονγκ Κονγκ και συνεχίζω το έργο της υπεράσπισης (για περισσότερη δημοκρατία σε αυτό το ημιαυτόνομο έδαφος) σε διεθνές επίπεδο", δήλωσε ο Λόου σε σύντομο μήνυμα γραμμένο στ' αγγλικά που απηύθυνε στον Τύπο, χωρίς να διευκρινίσει πού πήγε.

  "Λαμβάνοντας υπόψη την αξιολόγηση των κινδύνων, δεν θα αποκαλύψω πολλά πράγματα για το μέρος όπου βρίσκομαι και την προσωπική μου κατάσταση στην παρούσα φάση", πρόσθεσε.

  Ο Νάθαν Λόου ήταν ένας από τους νεαρούς ηγέτες του πολιτικού κόμματος Demosisto που αγωνιζόταν για τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα τη διάλυσή του, αμέσως μετά την υιοθέτηση από το κινεζικό κοινοβούλιο της επίμαχης νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια.

  Το κόμμα αυτό είχε ιδρυθεί από φοιτητές σε συνέχεια του Κινήματος της Ομπρέλας το 2014 κατά της αυξανόμενης επιρροής του Πεκίνου στην πρώην βρετανική αποικία.

  Χθες, Τετάρτη, λιγότερες από 24 ώρες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για την εθνική ασφάλεια, η αστυνομία προχώρησε στις πρώτες συλλήψεις δυνάμει του νόμου αυτού που καθιστά την κινεζική δικαιοσύνη αρμόδια για τα πιο βαριά εγκλήματα σε αυτό τον τομέα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020