Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 22:11

  ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Fed και η καμπύλη των αποδόσεων

  ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Fed και η καμπύλη των αποδόσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve εξέτασαν τον προηγούμενο μήνα τις επιλογές τους για την παροχή πρόσθετης στήριξης στην οικονομία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της τράπεζας (9-10 Ιουνίου) που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

  Η συνεδρίαση ακολούθησε ένα μπαράζ παρεμβάσεων της κεντρικής τράπεζας τις προηγούμενες εβδομάδες, οι οποίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων στο μηδέν και την περαιτέρω διεύρυνση των περιουσιακών στοιχείων που η κεντρική τράπεζα αγοράζει για την τόνωση της οικονομίας.

  Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας στη συνεδρίαση του προηγούμενο μήνα εκτίμησαν ότι η ανεργία θα φτάσει το 9% με 10% το τελευταίο τρίμηνο του έτους, υποχωρώντας από το 13,3% του Μαΐου, αλλά πολύ υψηλότερα από το 3,5% του Φεβρουαρίου.

  Η μόνη αλλαγή στην πολιτική που έκαναν τον προηγούμενο μήνα ήταν να ανακοινώσουν ότι θα διατηρήσουν στα τρέχοντα επίπεδα τις αγορές των ομολόγων και ενυπόθηκων τίτλων,  τερματίζοντας έτσι τις σταδιακές μειώσεις που εφάρμοζαν προηγουμένως.

  Οι αξιωματούχοι εξέτασαν παράλληλα τις μελλοντικές επιλογές της νομισματικής πολιτικής, εν μέσω των σημαντικών κινδύνων και της αυξημένης αβεβαιότητας από την πανδημία του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι εξέτασαν το ενδεχόμενος μιας στρατηγικής ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για μια πιθανή στρατηγική να τίθενται όρια στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μέσω μιας δέσμευσης να πραγματοποιούνται όλες οι αναγκαίες αγορές για να παραμένουν σε συγκεκριμένα επίπεδα.

  Τέλος, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους ότι τα τρέχοντα εργαλεία πολιτικής είναι αποτελεσματικά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020