Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2020 18:31

  Ουίλιαμς (Fed New York): Η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ από τον κορονοϊό μπορεί να πάρει χρόνια

  Ουίλιαμς (Fed New York): Η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ από τον κορονοϊό μπορεί να πάρει χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει σημάδια ανάκαμψης καθώς οι επιχειρήσεις ξανανοίγουν, αλλά ο ρυθμός της ανάκαμψης επιβραδύνεται από επιδημίες μεγάλης κλίμακας σε ορισμένες πολιτείες και θα μπορούσαν να περάσουν χρόνια πριν η οικονομία επιστρέψει πλήρως, είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Ουίλιαμς, την Τρίτη.

  Οι αυξήσεις των καταναλωτικών δαπανών και των οικοδομικών αδειών υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα βελτιώνεται σε ορισμένες περιοχές και ότι το "ναδίρ" της ύφεσης μπορεί να έχει περάσει, δήλωσε ο Ουίλιαμς. Η παραγωγική δραστηριότητα και τα έσοδα των μικρών επιχειρήσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί, όπως η Νέα Υόρκη, αυξάνονται, είπε.

  "Οι άνθρωποι επέστρεψαν στη δουλειά και το ποσοστό ανεργίας έχει αρχίσει να μειώνεται", δήλωσε ο Ουίλιαμς. "Αν και αυτή η βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη, η οικονομία απέχει πολύ από το να είναι υγιής και η πλήρης ανάκαμψη θα χρειαστεί πιθανώς χρόνια για να επιτευχθεί".

  Η Fed κινήθηκε επιθετικά τον Μάρτιο για να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ μειώνοντας τα επιτόκια στο μηδέν, αγοράζοντας τρισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα και ξεκινώντας μια σειρά εργαλείων δανεισμού έκτακτης ανάγκης για να διατηρηθεί η πίστωση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

  Ο Ουίλιαμς είπε ότι πιστεύει ότι είναι δυνατόν για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να επιστρέψει στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από την πανδημία, αλλά προειδοποίησε ότι τα πολλά κρούσματα που επιβεβαιώνονται σε ορισμένες πολιτείες θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης.

  "Αυτή είναι μια πολύτιμη υπενθύμιση ότι η μοίρα της οικονομίας συνδέεται άρρηκτα με την πορεία του ιού", είπε. "Μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από τον αποτελεσματικό και διαρκή περιορισμό της COVID-19".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ