Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2020 10:51

  Βρετανία: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη ύφεση από το 1979 στο α΄ τρίμηνο

  Βρετανία: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη ύφεση από το 1979 στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική οικονομία κατέγραψε την μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 1979 στις αρχές του 2020 καθώς τα νοικοκυριά περιέκοψαν τις δαπάνες τους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνουν τις πρώτες ημέρες του lockdown εξαιτίας του κορονοϊού.

  Το ΑΕΠ υποχώρησε 2,2% στο τρίμηνο μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ONS.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ύφεση 2%.

  Ο πρωθυπουργός Boris Johnson θα παρουσιάσει το σχέδιό του για επίσπευση της ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας αργότερα σήμερα, ότι θα υποσχεθεί 5 δισ. στερλίνες επενδύσεων σε υποδομές.

  Η βρετανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 20% στο α΄ εξάμηνο, συμφωνα με εκτιμήσεις της Bank of England στις αρχές του μήνα, καθώς οι πλήρεις επιδράσεις του lockdown έπληξαν τους περισσότερους κλάδους στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

  Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν μια άνοδο των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών καθώς οι δαπάνες τους κατέρρευσαν κατά το μεγαλύτερο ποσό από την ημέρα που άρχισε η καταγραφή στοιχείων, στη δεκαετία του 1950.

  Επίσης η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στο α΄ τρίμηνο του 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ