Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 27-Ιουν-2020 22:59

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συστήνει ομάδα κρούσης ενάντια στους "αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές"

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συστήνει ομάδα κρούσης ενάντια στους "αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ την Παρασκευή διέταξε τη σύσταση μιας ειδικής ομάδας για να αντιμετωπίσει τους "αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές" που κάνουν χρήση βίας καθώς διαμαρτυρίες εναντίον της αστυνομικής βιαιότητας έχουν εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Σε υπόμνημα που δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μπαρ δήλωσε ότι οι φερόμενοι εξτρεμιστές "εμπλέκονται σε πράξεις βίας που αποσκοπούν στην υπονόμευση της δημόσιας τάξης", συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε αστυνομικούς, ζημιών σε περιουσιακά στοιχεία και απειλές σε αθώους ανθρώπους.

  Ο Μπαρ είπε ότι οι εξτρεμιστές "εκφράζουν μια ποικιλία ιδεολογιών. Κάποιοι προσποιούνται ότι μεταφέρουν ένα μήνυμα ελευθερίας και προόδου, αλλά στην πραγματικότητα είναι δυνάμεις αναρχίας, καταστροφής και εξαναγκασμού", δήλωσε ο Μπαρ.

  Ο Μπαρ κατονόμασε το αντικυβερνητικό κίνημα γνωστό ως "boogaloo", καθώς και την ακροαριστερή Antifa, μεταξύ εκείνων που δημιουργούν "συνεχιζόμενες απειλές ανομίας".

  Το Antifa είναι ένα άμορφο κίνημα του οποίου οι οπαδοί χρησιμοποιούν αντιφατικές τακτικές για να αντιτίθενται σε ανθρώπους ή ομάδες που θεωρούν αυταρχικές ή ρατσιστικές.

  Τα μέλη του "Boogaloo" πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εισέλθουν σε έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο, σύμφωνα με το Southern Poverty Law Center, το οποίο παρακολουθεί ομάδες μίσους. Παρόλο που η ίδια η ιδεολογία δεν είναι λευκής υπεροχής, ορισμένες λευκές ομάδες υπέρ-ρατσισμού την έχουν αγκαλιάσει.

  Η νέα ειδική ομάδα θα διευθύνεται από δύο Αμερικανούς δικηγόρους, από το Τέξας και το Νιου Τζέρσεϋ, δήλωσε ο Μπαρ.

  Θα περιλαμβάνει μέλη από διαφορετικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αλλά "θα αξιοποιήσει ιδιαίτερα τις δυνατότητες του FBI", είπε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ