Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 27-Ιουν-2020 21:07

  Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο: Η κατοχή του Bylock απόδειξη ότι είσαι γκιουλενιστής

  Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο: Η κατοχή του Bylock απόδειξη ότι είσαι γκιουλενιστής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο (AYM) έκρινε ότι η χρήση μιας εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, γνωστή ως Bylock, είναι επαρκής απόδειξη ένταξης στην ομάδα των γκιουλενιστών, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Hürriyet.

  Η απόφαση της 4ης Ιουνίου, ήρθε αφότου ο Φ. Καρά, κατηγορούμενος ως μέλος του παράνομου κινήματος του Γκουλέν, ονόματι FETÖ, ισχυρίστηκε ότι η μεταφορά των δεδομένων του Bylock από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT) στις δικαστικές αρχές, ως αποδεικτικά στοιχεία, ήταν παράνομο και υπέβαλε έφεση στο AYM στις 20 Απριλίου.

  Το AYM είπε ότι δεν υπήρχε παρανομία στη διαβίβαση δεδομένων σχετικά με την εφαρμογή ByLock, η οποία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μυστικών επιχειρήσεων.

  Οι τουρκικές αρχές πίστευαν ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από το κίνημα του Γκιουλέν. Στην καταστολή που ακολούθησε το πραξικόπημα του 2016, πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν όταν βρέθηκαν με το ByLock στα τηλέφωνά τους. Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι ξεκίνησαν αξιώσεις αποζημίωσης εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι κρατήθηκαν παράνομα.

  Ο Καρά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των επτά ετών.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ