Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 17:25

  Ενοχλημένος ο Ακιντζί για μη συνάντηση με Μπορέλ

  Ενοχλημένος ο Ακιντζί για μη συνάντηση με Μπορέλ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ενόχλησή του επειδή ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικά θέματα και θέματα ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Τζοζέπ Μπορέλ έφυγε από το νησί χωρίς να αφιερώσει χρόνο στην τ/κ πλευρά, μιας εκ των δύο στην Κύπρο και στον ηγέτη του τ/κ "λαού" που στοχεύει στο να είναι εντός της ΕΕ, εξέφρασε σε γραπτή του δήλωση ο κατοχικός ηγέτης, Μοσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο philenews.com.

  Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ακιντζί στη δήλωσή του αναφέρει ότι στο παρελθόν συναντήθηκε είτε στον αρμόδιο θεσμό (ΣΣ: εννοεί το γραφείο του) είτε στο εξωτερικό, αρκετές φορές τόσο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, Πρόεδρο της Κομισιόν, όσο και με τον Ντόναλτ Τούσκ, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και με την προκάτοχο του κ. Μπορέλ, Φεντερίκα Μογκερίνι. "Σε κάθε ευκαιρία, παρά το ότι ξεκαθαρίζουμε ότι στόχος μας είναι η διεύρυνση των σχέσεων με την ΕΕ, το να φύγει ο κ. Μπορέλ χωρίς να έχει επαφές με την τ/κ πλευρά, προκάλεσε απογοήτευση".
   
  Αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Μπορέλ χθες, ότι η ΕΕ προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με διάλογο και ήρθε στην Κύπρο για να ακούσει τις ανησυχίες της ε/κ πλευράς – όπως γράφει ο Ακιντζί – για το πώς μπορεί να βρεθεί διέξοδος στην άσχημη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κατοχικός ηγέτης, ενώ είπε ο κ. Μπορέλ πως θέλει να υποβοηθήσει στο να βρεθεί  διέξοδος μέσω δαλόγου, δεν μπήκε καν στον κόπο να βρει τον χρόνο να ακούσει την τ/κ πλευρά, που είναι μια από τις δύο πλευρές του διαλόγου στην Κύπρο, και να μάθει τις προτάσεις της. "Είναι μια προσέγγιση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της ΕΕ".
   
  Στο θέμα των υδρογονανθράκων, συνέχισε ο Ακιντζί, η τ/κ πλευρά είχε υποβάλει στις 13 Ιουλίου 2019 μια πρόταση, η οποία – είπε – είναι μια διέξοδος και βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι. "Θα ήθελα ακόμη μια φορά να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους Ευρωπαίους αρμόδιους ότι κάθε βήμα που θα αφήνει εκτός την τ/κ πλευρά, δεν μπορεί να είναι υποβοηθητικό και ούτε θα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Εάν η ΕΕ θέλει να έχει ειλικρινά έναν θετικό ρόλο στο να φύγει η ένταση από την Ανατολική Μεσόγειο, είναι υποχρεωμένη να συμβάλει στην δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας, εφαρμόζοντας μια διπλωματία όχι αποκλεισμού, αλλά να τους περικλείει όλους".
   
  Το να εργάζεσαι για μια λύση που θα αποκλείει από την ενεργειακή ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο την "τδβκ", όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και την Τουρκική Δημοκρατία, "δεν αρμόζει με τις πραγματικότητες στην περιοχή μας και με την οικονομία", κατέληξε στη δήλωσή του ο Μουσταφά Ακιντζί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ