Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 15:54

  Τηλεδιάσκεψη κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των "27" περί Brexit - Συμμετοχή Μ. Γιαννάκου

  Τηλεδιάσκεψη κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των "27" περί Brexit - Συμμετοχή Μ. Γιαννάκου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τηλεδιάσκεψη των προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της κροατικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με τη συμμετοχή της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, μέλους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Μπαρνιέ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη μελλοντική σχέση του ΗΒ και της ΕΕ και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Στην τοποθέτησή της η κ. Γιαννάκου εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους χειρισμούς του κ. Μπαρνιέ και τόνισε πως οι μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-ΗΒ πρέπει να διέπονται από την Κοινή Πολιτική Διακήρυξη και να επιδιωχθεί μία ενιαία συμφωνία επί του συνόλου των τομέων διμερούς συνεργασίας. Η κ. Γιαννάκου πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων για τα προϊόντα, καθώς και η συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την προστασία της δημόσιας υγείας, τις μεταφορές, όπως και σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας. Στη συνέχεια η βουλευτής επισήμανε πως η στάση του ΗΒ, που επιδιώκει τη σύναψη μιας Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών με τη συνομολόγηση επιμέρους θεματικών συμφωνιών σε τομείς ιδιαίτερου συμφέροντός του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021