Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 10:01

  Kuroda (BoJ): Προειδοποιεί ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού μπορεί να πλήξει την ανάπτυξη

  Kuroda (BoJ): Προειδοποιεί ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού μπορεί να πλήξει την ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, ανακοίνωσε ότι οι δευτερογενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού θα μπορούσαν να πλήξουν "σημαντικά" την ιαπωνική οικονομία, σηματοδοτώντας την ετοιμότητα της τράπεζας να ενισχύσει τα μέτρα τόνωσης ξανά, για να αποφύγει σοβαρό πλήγμα από την κρίση.

  Ωστόσο, ο Kuroda τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν βλέπει άμεση ανάγκη μείωσης των επιτοκίων και αντί αυτού θα εστιάσει στη χαλάρωση των πιέσεων στην εταιρική χρηματοδότηση και στην σταθεροποίηση των αγορών με τις αγορές assets και τον μηχανισμό δανεισμού.

  "Η ιαπωνική οικονομία έχει βρεθεί σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Στο β΄ τρίμηνο, πιθανότατα θα δούμε σημαντική ύφεση", τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

  Και πρόσθεσε ότι "σε αυτό το σημείο δεν βλέπουμε ανάγκη για περαιτέρω μείωση ολόκληρης της καμπύλης απόδοσης. Ασφαλώς εάν παραστεί ανάγκη θα το κάνουμε. Αλλά τώρα, δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο".

  Ο Kuroda τόνισε ότι είναι "επιφυλακτικά αισιόδοξος" ότι η ιαπωνική οικονομία θα ανακάμψει σταδιακά από το β΄ μισό του έτους, επιτρέποντας στην BoJ να αποσύρει μέρος των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ