Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιουν-2020 15:32

  ΗΠΑ: Στο 1,48 εκατ. ανήλθαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

  ΗΠΑ: Στο 1,48 εκατ. ανήλθαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν 1,48 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για λήψη επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η πανδημία του κορονοϊου συνεχίζει να στερεί θέσεις εργασίας από την αμερικανική οικονομία και να διατηρεί το ποσοστό της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα τρεις μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ.

  Ο αριθμός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας θα διαμορφωθούν σε 1,35 εκατομμύρια.

  Πιο συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου, ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας διαμορφώθηκε στο 1,48 εκατ., έναντι 1,54 εκατ. αιτήσεων μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

  Παρότι, όμως, ο αριθμός μειώθηκε για 12η διαδοχική εβδομάδα, παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας καθώς επανεκκινεί σταδιακά η επιχειρηματική δραστηριότητα. 

  Εν τω μεταξύ, αν και σε εβδομαδιαία βάση ο αριθμός των αιτούντων επιδόματος ανεργίας παραμένει υψηλός και ήταν υψηλότερος των εκτιμήσεων για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, το σύνολο των Αμερικανών που λαμβάνουν ήδη επίδομα συνέχισε να υποχωρεί.

  Το σύνολο των συνεχιζόμενων επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε κατά 767.000 και διαμορφώθηκε στα 19,52 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου από 20,3 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα.

  Σημειώνεται ότι μμ βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παραμένει μεγαλύτερος του 1 εκατ. για 14η διαδοχική εβδομάδα, ορόσημο που ξεπεράστηκε για πρώτη φορά την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου, μερικές ημέρες αφότου ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας κήρυξε τη νόσο του κορονοϊού πανδημία και οι ΗΠΑ μπήκαν σε lockdown.

  Συνολικά το τελευταίο τρίμηνο έχουν υποβληθεί συνολικά περισσότερες από 50 εκατ. αιτήσεις για επίδοματα ανεργίας. Πριν την κρίση του κορονοϊού οι αιτήσεις κατά μέσο όρο κυμαίνονταν στις 222.000 εβδομαδιαίως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ