Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιουν-2020 14:18

  Προς αμοιβαίες υποχωρήσεις για το Brexit

  Προς αμοιβαίες υποχωρήσεις για το Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμβιβαστική διάθεση με στόχο την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων για το Brexit φαίνεται να έχουν Λονδίκο και Βρυξέλλες. Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τις οικονομίες τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και της ΕΕ συνολικά.

  Θετικά μηνύματα για απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης του Brexit από Βρυξέλλες και Λονδίνο έρχονται σε μια συγκυρία ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις οικονομίες των δύο πλευρών.

  "Είμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις εφόσον και η άλλη πλευρά είναι το ίδιο έτοιμη" υπογράμμισε σε ομιλία του την Τετάρτη, ο Γάλλος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ.

  Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να διατηρήσουν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην λειτουργία τους: "H Ευρώπη δεν αντέχει τον αθέμιτο εμπορικό ανταγωνισμό στα σύνορά της και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε μέσο την Ενιαία Αγορά" προσέθεσε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

  Επόμενο ραντεβού στις 29 Ιουνίου

  Από πλευράς Λονδίνου, επισημαίνουν οι FT, η Downing Street, είναι έτοιμη για υποχωρήσεις σε θέματα όπως η αλιεία και η διατήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων δίκαιης και θεμιτής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

  Στο θέμα της κρατικής βοήθειας προς τομείς που επλήγησαν από την οικονομική κρίση ένεκα κορονοϊού, το Λονδίνο συμβιβάζεται να εισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για όποιες περιπτώσεις παραβιάζονται οι κανόνες του αθέμιτου ανταγωνισμού.

  Η βρετανική κυβέρνηση αναμένει την διευθέτηση όλων αυτών των θεμάτων στην Συνάντηση του Τζόνσον με τους επικεφαλής της Κομισιόν και την Γερμανική Προεδρία την 29η Ιουνίου.

  Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

  Πηγή: Deutsche Welle

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ