Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουν-2020 15:03

  Η Swissport περικόπτει 4.500 θέσεις εργασίας σε Βρετανία, Ιρλανδία

  Η Swissport περικόπτει 4.500 θέσεις εργασίας σε Βρετανία, Ιρλανδία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Swissport International σχεδιάζει την περικοπή περισσότερων από 4.500 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών εδάφους και φορτίου στον κόσμο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της "βουτιάς" στην αεροπορική κίνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο HNA, αναφέρει ότι οι περικοπές προσωπικού είναι αναγκαίες για να αντιμετωπίσει την πτώση κατά 50% των εσόδων που αναμένει για το σύνολο του 2020 και για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από δανειστές και επενδυτές, όπως αναφέρεται σε εσωτερικό σημείωμα το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg.

  Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περί το 50% του προσωπικού της Swissport στις δύο χώρες.

  Περισσότεροι από 730.000 άνθρωποι των οποίων η εργασία εξαρτάται άμεσα από τον αεροπορικό κλάδο πιθανόν να βρεθούν στην ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της IATA.

  H British Airways σχεδιάζει περικοπή έως και 12.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι εταιρείες χαμηλού κόστους EasyJet και Ryanair περικόπτουν περί το ένα τρίτο του υπαλληλικού δυναμικού τους στη Βρετανία.

  Η Swissport απασχολεί περίπου 64.000 ανθρώπους σε 300 αεροδρόμια σε 47 χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 25 αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τρία στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ