Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 22:37

  Γερμανία: Το υπουργικό συμβούλιο οριστικοποιεί αύριο το πρόγραμμα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

  Γερμανία: Το υπουργικό συμβούλιο οριστικοποιεί αύριο το πρόγραμμα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργικό συμβούλιο θα οριστικοποιήσει σε συνεδρίασή του αύριο το πρωί το πρόγραμμα της γερμανικής προεδρίας για το επόμενο εξάμηνο που ξεκινά την 1η Ιουλίου.

  Η γερμανική κυβέρνηση θα εστιάσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης. Τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΕ στοχεύουν ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης και την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα.

  Στο τραπέζι βρίσκεται μια πρόταση για  ένα οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανεισμού της ΕΕ.  Από αυτό το ποσόν τα 500 δισεκ. ευρώ θα δοθούν ως επιχορήγηση στα κράτη μέλη της ΕΕ και τα υπόλοιπα ως δάνεια.  Τα χρέος προβλέπεται να εξοφληθεί μέχρι το 2058 από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.  

  Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο θέλει επίσης να δρομολογήσει βοήθεια για να εξασφαλιστούν θέσεις κατάρτισης. Εταιρείες οι οποίες παρά τις οικονομικές δυσκολίες συνεχίζουν όπως πριν ή ακόμα περισσότερο να καταρτίζουν εργαζόμενους θα πρέπει να πριμοδοτούνται  από το κράτος. Εκτός τούτου θα επιδοτούνται επιχειρήσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν εργαζόμενους από άλλες οι οποίες έχουν κηρύξει πτώχευση λόγω της πανδημίας.

  Ένα άλλο θέμα το οποίο θα απασχολήσει το αυριανό υπουργικό συμβούλιο είναι οι κρατικές ενισχύσεις για τις οικογένειες. Στο μέλλον θα πρέπει να διευκολύνονται οι διαδικασίες υποβολής της αίτησης.

  Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), το υπουργικό συμβούλιο θα ανοίξει το δρόμο για ευρωπαϊκά προγράμματα, σύμφωνα με τα οποία μελλοντικά οι γονείς να μπορούν να υποβάλουν κοινή αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού γέννησης, γονικού επιδόματος, επιδόματος τέκνου και συμπληρωματικό επίδομα τέκνου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ