Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 20:17

  Η Mastercard εξαγοράζει την εταιρεία "ανοιχτής τραπεζικής" Finicity, έως $1 δισ. το ύψος του deal

  Η Mastercard εξαγοράζει την εταιρεία "ανοιχτής τραπεζικής" Finicity, έως $1 δισ. το ύψος του deal
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Mastercard ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταιρεία "ανοιχτής τραπεζικής” (open-banking) Finicity έναντι 825 εκατ. δολαρίων. 

  Η αξία του deal θα μπορούσε, ωστόσο, να αγγίξει και το 1 δισ. δολάρια, καθώς οι μέτοχοι της Finicity έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν επιπλέον 160 εκατ. δολάρια εάν η εταιρεία επιτύχει συγκεκριμένους στόχους. 

  Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

  Η Mastercard στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η τεχνολογία της Finicity θα ενισχύσει τις δυνατότητες ανοιχτής τραπεζικής που παρέχει, καθώς θα βοηθήσει τους πελάτες της να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο των οικονομικών δεδομένων του μέσω υπηρεσιών τρίτων που βασίζονται σε τραπεζικές πληροφορίες.

  Σημειώνεται ότι ανοιχτή τραπεζική επιτρέπει στις νέες εφαρμογές fintech να παρέχουν υπηρεσίες που μεγιστοποιούν τα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά διαπιστευτήρια των χρηστών.

  "Μέσω της χρήσης των API (διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών) ανοιχτής τραπεζικής επόμενης γενιάς και σαφούς έγκρισης των καταναλωτών, αυτές οι χρηματοοικονομικές πληροφορίες μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των διαδικασιών χορήγησης δανείων και υποθηκών, στην ταχεία πληρωμή μέσω τραπεζικών λογαριασμών αλλά και στην παροχή προσωποποιημένων λύσεων χρηματοοικονομικής διαχείρισης”, αναφέρει ο πρόεδρος της Mastercard Michael Miebach σε σχετική ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ