Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 18:25

  Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: Οι Έλληνες πυροβολούν τους πρόσφυγες με πραγματικές σφαίρες

  Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: Οι Έλληνες πυροβολούν τους πρόσφυγες με πραγματικές σφαίρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για επίθεση με πραγματικές σφαίρες κατά των προσφύγων και των μεταναστών κατηγόρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, την Ελλάδα.

  Ο γνωστός υφυπουργός που μάλλον έχει πάρει πάνω του το θέμα με τη διεθνή προβολή της προπαγάνδας σχετικά με τον Έβρο και την απόπειρα εισβολής από διάφορους υπό την παρακίνηση του τουρκικού κράτους, "χτύπησε" ξανά. Ο Κιράν είναι ο υφυπουργός του Ερντογάν, που είχε προκαλέσει κατακραυγή από τις απανταχού εβραϊκές κοινότητες, όταν στις αρχές Μαρτίου, "έπαιζε" την προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ με τους γυμνούς πρόσφυγες που "εδάρησαν και ξεγυμνώθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις", ταυτίζοντας τις πρακτικές αυτές με τις πρακτικές των Ναζί. Αργότερα βέβαια αποκαλύφθηκε ότι όλο αυτό ήταν σκηνοθετημένο, καθώς οι εν λόγω "πρόσφυγες" φαίνονται να βγάζουν τα ρούχα τους και να περιμένουν μέσα στο κρύο, μαζί με ανθρώπους από το τηλεοπτικό συνεργείο του κρατικού ΤRΤ.

  Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της 4ης Διάσκεψης των Βρυξελλών, με θέμα "Προστασία και υποστήριξη των Σύρων εκτοπισμένων", υποστήριξε ότι "η Ελλάδα, η οποία απωθεί τους μετανάστες με την βία και υψώνει συρμάτινο τείχος στα σύνορα με την Τουρκία, τώρα με την ακτοφυλακή της απομακρύνει σκάφη με μετανάστες, πυροβολώντας τους με πραγματικές  σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση, ούτε να τους επιστρέφουν πίσω με την βία. Όλοι πρέπει να συμμορφωθούμε προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις μας", δήλωσε.

  Λέγοντας πάλι ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το βάρος του μεταναστευτικού ο Κιράν τόνισε: "Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη. Η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ"

  Παράλληλα όμως κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ευρώπη για μη τήρηση των υποχρεώσεών της. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε μάλιστα ποιες είναι οι απαιτήσεις της Τουρκίας από την Ευρώπη, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία στο μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου σημαντική για τη συνεργασία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  "Οι προσδοκίες μας από την ΕΕ αφορούν τη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα της άρσης του καθεστώτος της βίζας για τους πολίτες μας, το να τεθεί σε εφαρμογή το εθελοντικό Ανθρωπιστικό Πρόγραμμα, η άμεση παράδοση των 3+3 δισ. ευρώ στην Τουρκία, η επικαιροποίηση της συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης, το άνοιγμα καινούριων κεφαλαίων διαπραγμάτευσης, η εξασφάλιση της επιστροφής των προσφύγων στη Συρία, υπό καλύτερες ανθρώπινες συνθήκες. Θέλουμε μια ισχυρότερη δέσμευση εκ μέρους της ΕΕ σε αυτά τα ζητήματα".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ