Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 16:45

  ΗΠΑ: Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιούνιο

  ΗΠΑ: Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε σημαντικά τον Ιούνιο καθώς οι αμερικανικές πολιτείες συνέχισαν να άρουν τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβάλει για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit.

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης σκαρφάλωσε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 46,8 μονάδες από 37 μονάδες τον Μάιο.

  Αυτός είναι ο δεύτερος διαδοχικός μήνας που η οικονομία βελτιώνεται μετά το ιστορικό χαμηλό του Απριλίου στις 27,0 μονάδες στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ο δείκτης πάντως παραμένει κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας από την συρρίκνωση.

  Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 46,7 μονάδες από 37,5 μονάδες τον Μάιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 49,6 μονάδες από 39,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης PMI για την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στις 47,8 μονάδες από 34,4 μονάδες τον Μάιο.

  "Τα αρχικά στοιχεία των δεικτών PMI δείχνουν ότι η ύφεση μετριάστηκε σημαντικά τον Ιούνιο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. "Το δεύτερο τρίμηνο ξεκίνησε με ένα ανησυχητικό ποσοστό κατάρρευσης, ωστόσο η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας πλέον υποχωρούν με πολύ πιο συγκρατημένους ρυθμούς τόσο στον κλάδο της μεταποίησης, όσο και στις υπηρεσίες. Η βελτίωση πυροδοτεί προσδοκίες ότι η οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη το γ'  τρίμηνο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ