Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 15:00

  Γαλλία: Η αύξηση του χρέους των επιχειρήσεων μπορεί να δημιουργήσει θέμα επιβίωσής τους

  Γαλλία: Η αύξηση του χρέους των επιχειρήσεων μπορεί να δημιουργήσει θέμα επιβίωσής τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αύξηση του γαλλικού εταιρικού χρέους θα μπορούσε να αφήσει τις επιχειρήσεις να αγωνίζονται για να επιβιώσουν και να πλήξουν τις τράπεζες με επισφαλή δάνεια, τόνισε η κεντρική τράπεζα της χώρας στην εξαμηνιαία έκθεση χρηματοπιστωτικού κινδύνου.

  Οι γαλλικές επιχειρήσεις μπήκαν στην κρίση του κορονοϊού με το χρέος ήδη σε επίπεδα-ρεκόρ, στο 72% του ΑΕΠ στο τέλος του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Γαλλίας.

  Το lockdown των δύο περίπου μηνών, άφησε πολλές επιχειρήσεις με ελάχιστες επιλογές πέραν της προσφυγής στα τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση, καθώς οι ταμειακές ροές τους εξαντλήθηκαν, προσφέροντας βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από τα φορτία χρέους τους.

  Οι επιχειρήσεις έχουν για την ώρα πάρει τέτοια δάνεια ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ, ενώ τα τρία τέταρτα αυτού του ποσού αφορούν σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

  Η αύξηση του εταιρικού χρέους θα μπορούσε να πλήξει την φερεγγυότητα πολλών επιχειρήσεων και αυτός ο κίνδυνος θα μπορούσε να γίνει χειρότερος εάν η ανάκαμψη είναι αδύναμη και οι δείκτες τους χειροτερεύσουν, τονίζει η Τράπεζα της Γαλλίας.

  Μια κατακόρυφη αύξηση στις στάσεις πληρωμών επιχειρήσεων θα μπορούσε με τη σειρά της να αυξήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επιβραδύνοντας τη ροή της πίστωσης που είναι απαραίτητη για την οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνεται από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ