Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 14:36

  Ο Μακρόν στη Χάγη για το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Στόχος της επίσκεψης του Εμ. Μακρόν στην Ολλανδία είναι να πείσει τον Μαρκ Ρούτε να άρει τις αντιστάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Γαλλία εμμένει στην ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

  Η μεγάλη πρόκληση για τον Μακρόν σήμερα με το ταξίδι του στην Ολλανδία είναι να πείσει τον ομόλογό του Μαρκ Ρούτε να αποσύρει τη χώρα του από την ομάδα των τεσσάρων (Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Ολλανδία), οι οποίες αντιδρούν στο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης μετά την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

  "Αυτό το ταξίδι αποτελεί επέκταση των πολλών επαφών και διαβουλεύσεων μεταξύ του προέδρου και των ομολόγων του προκειμένου να δοθεί μια ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση", δήλωσε η γαλλική Προεδρία.

  Συντονισμένη προώθηση του σχεδίου ανάκαμψης

  Ο Μακρόν πηγαίνει στην Ολλανδία για να πείσει. Παράλληλα όμως, στο δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του, θα ασχοληθούν και με την προετοιμασία του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουλίου με την έναρξη της νέας γερμανικής προεδρίας στην Ευρώπη.

  Έχοντας πλήρη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης για την Ευρώπη και των προκλήσεων της επικείμενης γερμανικής προεδρίας, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, συνάντησε και αυτός συντονισμένα χθες στο Βερολίνο τους Γερμανούς τον υπουργούς Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

  Η συντονισμένη προώθηση του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης, που γεννήθηκε ύστερα από Γάλλο-γερμανική πρόταση, καθώς και η προετοιμασία του νέου πολυετούς ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027 ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα. Οι υπουργοί συμφώνησαν παράλληλα ότι τα 500 δις των επιδοτήσεων θα πρέπει να διατεθούν εντός δύο χρόνων και όχι μέσα σε 4 χρόνια, όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ