Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 14:13

  Γερμανία: Ύφεση 6,5% προβλέπουν "οι σοφοί" για την οικονομία το 2020

  Γερμανία: Ύφεση 6,5% προβλέπουν "οι σοφοί" για την οικονομία το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6,5% το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε το συμβούλιο των εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η ύφεση θα παραταθεί εάν αυξηθεί ξανά ο αριθμός των κρουσμάτων.

  "Η πανδημία αναμένεται να προκαλέσει την μεγαλύτερη ύφεση στη γερμανική οικονομία από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Αλλά αναμένουμε η ανάκαμψη να ξεκινήσει το καλοκαίρι", τόνισε ο επικεφαλής του συμβουλίου, Lars Feld.

  Προσαρμοσμένη για ημερολογιακές επιδράσεις, η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 6,9% το 2020. Το Συμβούλιο τόνισε ότι αναμένει βραδεία ανάκαμψη στο β΄ μισό του έτους, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ 4,9% το 2021.

  "Αυτό σημαίνει ότι το ΑΕΠ πιθανώς δεν θα επιστρέψει στο επίπεδο προ πανδημίας μέχρι το 2022 το νωρίτερο", αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας από την κυβέρνηση, είναι πιθανό να υποστηρίξουν την ανάκαμψη.

  Ωστόσο, οι οικονομικοί σύμβουλοι προειδοποίησαν ότι η πρόβλεψη υπόκειται σε σημαντική αβεβαιότητα, καθώς τυχόν δεύτερο κύμα νέων κρουσμάτων, θα παρατείνει την ύφεση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ