Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 12:26

  Βρετανία: Μέτρα για την στήριξη του κλάδου αυτοκινήτου ζητούν οι κατασκευαστές

  Βρετανία: Μέτρα για την στήριξη του κλάδου αυτοκινήτου ζητούν οι κατασκευαστές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική βιομηχανία αυτοκινήτου κάλεσε την κυβέρνηση να εισάγει επιπλέον μέτρα, όπως μείωση του φόρου πωλήσεων, για να τονώσει τον κλάδο καθώς το ένα τρίτο των εργαζομένων σε αυτόν, παραμένει σε καθεστώς αναστολής εργασίας εξαιτίας του κορονοϊού.

  Τα εργοστάσια έκλεισαν τον Μάρτιο μετά από την επιβολή του lockdown για τον περιορισμό του κορονοϊού, ενώ κάποια παραμένουν ακόμη κλειστά και άλλα λειτουργούν με μειωμένη παραγωγή.

  Οι όγκοι αυτοκινήτων και φορτηγών αναμένεται να υποχωρήσουν κατά το ένα τρίτο στα 920.000 οχήματα το 2020, και περίπου το ένα έκτο των θέσεων εργασίας κινδυνεύουν, αναφέρει η ένωση κατασκευαστών και εμπόρων αυτοκινήτων (SMMT).

  Η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει σειρά πολιτικών για να υποστηρίξει την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου ενός σχήματος εργασίας που προβλέπει την καταβολή του 80% των μισθών, μέχρι 2.500 στελίνες μηνιαίως (3.120 δολάρια), για προσωπικό που τέθηκε σε καθεστώς προσωρινής άδειας.

  Η κυβερνητική παρέμβαση ήταν άνευ προηγουμένου, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT, Mike Hawes.

  "Αλλά η δουλειά δεν έχει γίνει ακόμη. Όπως έχουμε δει και σε άλλες χώρες, χρειάζομαστε ένα πακέτο στήριξης για να γίνει επανεκκίνηση, για να αυξηθεί η ζήτηση, οι όγκοι και η ανάπτυξη", τόνισε, ζητώντας μέτρα για την ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και απεριόριστη πρόσβαση σε έκτακτη χρηματοδότηση.

  Ο κλάδος, ο μεγαλύτερος εξαγωγής αγαθών της Βρετανίας, ανησυχεί επίσης ότι οι όροι με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο εμπόριο θα μπορούσαν να επιδεινωθούν μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, στο τέλος του 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ