Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 10:09

  Γερμανία: Τη μικρότερη αύξηση της εξαετίας κατέγραψαν οι μισθοί στο α΄ τρίμηνο

  Γερμανία: Τη μικρότερη αύξηση της εξαετίας κατέγραψαν οι μισθοί στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 0,4% στο α΄ τρίμηνο, στην μικρότερη αύξηση της εξαετίας, και μάλιστα πριν ο κορονοϊός πλήξει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

  Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι ονομαστικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, ενώ οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αφήνοντας τους καταναλωτές με περισσότερα λεφτά στις τσέπες τους.

  Αλλά η αύξηση σε πραγματικούς μισθούς ήταν η βραδύτερη από το δ΄ τρίμηνο του 2013.

  Η Γερμανία μπήκε σε lockdown τον Μάρτιο για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ πολλές επιχειρήσεις ανέστειλαν την παραγωγή τους και τα καταστήματα έκλεισαν.

  Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν καταφύγει στη χρήση βραχυπρόθεσμης εργασίας, μια μορφή κρατικής βοήθειας που επιτρέπει στους εργοδότες να μεταφέρουν τους εργαζόμενους σε λιγότερες εργάσιμες ώρες στη διάρκεια της κρίσης, και να τους διατηρούν στο μισθολόγιο τους.

  Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό γραφείο εργασίας έδειξαν την ανεργία να αυξάνεται τον Μάιο και τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 6,3% από το 5,8% του Απριλίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ