Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουν-2020 16:41

  Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης: Να ξηλωθεί η ντροπή - Η Αγιά Σοφιά το μόνο τζαμί με γκισέ εισιτηρίων

  Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης: Να ξηλωθεί η ντροπή - Η Αγιά Σοφιά το μόνο τζαμί με γκισέ εισιτηρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπορεί η Τουρκία διατρανώνει ότι είναι ένα κράτος δικαίου και ότι σέβεται τα προστάγματα της Δικαιοσύνης, όμως, όπως συμβαίνει πάντα, ακόμα ένας Τούρκος πολιτικός ήρθε να προσπαθήσει να επηρεάσει και μάλιστα χωρίς κανένα τακτ τη Δικαιοσύνη της Τουρκίας, για το φλέγον ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς.

  "Το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι το μόνο τζαμί που διαθέτει γκισέ με εισιτήρια για να περάσουμε μέσα. Περιμένουμε όλοι αυτή η ντροπή να ξηλωθεί", δήλωσε με περίσσιο θράσος ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, ο οποίος επικαλούμενος τον Μωάμεθ Β', σχολίασε πως "μας παραχωρήθηκε ως τζαμί, ως τόπος λατρείας και από νομικής και διοικητικής απόψεως εφόσον αποτελεί κληροδότημα σε ίδρυμα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων. Άρα από τη στιγμή που η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, σε ένα κράτος δικαίου είναι υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του".

  "Βασικά κανείς δεν αποκαλεί την Αγία Σοφία μουσείο, αλλά τζαμί. Δηλαδή, λέμε ‘πάμε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας’", δήλωσε ο Γκιουλ, κάνοντας επίσης λόγο για "καθυστερημένο δικαίωμα", των Τούρκων, που πρέπει επιτέλους να το πάρουν πίσω.

  "Πιστεύουμε ότι πρέπει η Αγία Σοφία να ανοίξει ως τόπος λατρείας και ότι θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είτε μέσω της νομικής είτε μέσω της κυβερνητικής οδού. Ελπίζω και εύχομαι να επιτελέσει και πάλι (η Αγία Σοφία) τον πραγματικό της σκοπό, αυτόν που ορίζει το ίδρυμα, δηλαδή τον σκοπό του τζαμιού", είπε, κλείνοντας.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ