Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουν-2020 14:30

  Ο Μακρόν αύριο στον Ρούτε για να αρθεί το αδιέξοδο για προϋπολογισμό ΕΕ και Ταμείο Ανάκαμψης

  Ο Μακρόν αύριο στον Ρούτε για να αρθεί το αδιέξοδο για προϋπολογισμό ΕΕ και Ταμείο Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί αύριο την Ολλανδία για να επιχειρήσει να κάμψει την αντίσταση του πρωθυπουργού της Μαρκ Ρούτε στο πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο.

  Ο Ρούτε έχει τεθεί επικεφαλής ενός συνασπισμού δημοσιονομικά συντηρητικών βόρειων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες είναι αντίθετες στην πρόταση για το ταμείο ανάκαμψης που προβλέπει την έκδοση χρέους από την ΕΕ και μεταβιβάσεις χρημάτων στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού.

  Ο Ρούτε, ο οποίος θέλει οι μεταβιβάσεις να έχουν τη μορφή δανείων παρά επιχορηγήσεων, θα διοργανώσει μία συνάντηση με τον Μακρόν στη Χάγη και στη συνέχεια ένα δείπνο εργασίας, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν κυρίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ και το ταμείο ανάκαμψης.

  Πηγή με γνώση της συνάντησης δήλωσε ότι οι Μακρόν και Ρούτε είναι επίσης πιθανόν να συζητήσουν το θέμα της Air France - KLM, καθώς οι δύο χώρες ερίζουν για την επιρροή τους στον γαλλο-ολλανδικό αεροπορικό όμιλο.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ