Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Ιουν-2020 21:46

  Η Ιταλία εξετάζει μείωση του ΦΠΑ για στήριξη της κατανάλωσης

  Η Ιταλία εξετάζει μείωση του ΦΠΑ για στήριξη της κατανάλωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απόψε ότι "η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ΦΠΑ, με στόχο να στηριχθεί η κατανάλωση". "Η κυβέρνηση ανησυχεί για το ότι δεν υπήρξε επανεκκίνηση της κατανάλωσης, αλλά και για το ότι δεν έχουμε επιστρέψει ούτε σε κλίμα πλήρους εμπιστοσύνης από μέρους των πολιτών", πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, κατά την ολοκλήρωση του δεκαήμερου Φόρουμ που η ιταλική κυβέρνηση οργάνωσε στην Ρώμη.

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπενθύμισε, παράλληλα, ότι η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και κατέστησε σαφές ότι κύριος στόχος του είναι να μπορέσει να στηριχθεί στην Ιταλία τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση.

  Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε και πάλι από τους συμπατριώτες του να κάνουν φέτος διακοπές στην χώρα τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ μπορεί να σημειώσει περαιτέρω αύξηση λόγω της αναγκαιότητας να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων. Με αναφορά στον τουρισμό, δήλωσε ειδικότερα ότι είναι σαφές πως η παρουσία ξένων τουριστών φέτος θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη.

  Ο Τζουζέπε Κόντε, τέλος, επιβεβαίωσε ότι έπειτα από σειρά προτάσεων και επεξεργασιών, η Ιταλία θα παρουσιάσει τα λεπτομερή σχέδια και τις παρεμβάσεις για τις οποίες εννοεί να ζητήσει ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ